nieuws

Dordts schoolgebouw thuis voor mensen met dementie

Het gastenhuis in Dordrecht opent volgende week de deuren. Het gaat om een primeur op het gebied van kleinschalige zorg speciaal voor mensen met dementie.
In een jaar tijd is een oud schoolgebouw in de Dordtse binnenstad volledig omgebouwd tot een plek waar twintig dementerenden kunnen wonen onder begeleiding van een zorgechtpaar.
Het echtpaar Trudie en Ronald Zwiers woont er al. Zij gaan het gastenhuis runnen. Het stel zegde hiervoor hun banen op. "We waren op zoek naar een nieuwe uitdaging.", vertelt Ronald. "We komen beiden uit de zorg. We hebben een passie voor deze doelgroep en zien dit als een mooie nieuwe stap in ons leven."

Zorgteam

Ronald en Trudie hoeven het niet alleen te doen. Ze krijgen hulp van een team van negentien zorgmedewerkers. "Een avondje op de bank, een filmpje pakken of uit eten kan dus echt nog wel. Zeker omdat we midden in de binnenstad zitten!", zegt Trudie lachend.
Voor bijna alle twintig appartementen zijn inmiddels bewoners gevonden. Aangezien het gaat om kwetsbare mensen zullen zij niet allemaal tegelijk hierheen verhuizen. De eerste tien bewoners komen in december, de rest pas in het nieuwe jaar.
Ook op andere plekken in Nederland wordt gewerkt aan de ontwikkeling van dit soort gastenhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl