nieuws

Actievoerders SKVR voor een dichte deur

Een groep kunstcursisten van de SKVR en sympathisanten hebben zaterdagmorgen een half uur lang op de stoep van het stadhuis staan wachten op burgemeester Aboutaleb. Ze wilden hem een stapel handtekeningen aanbieden, maar hij kwam niet.
Volgens de organisatie van de actie was alles geregeld, maar er was niemand om de bijna 1100 handtekeningen in ontvangst te nemen. Een woordvoerder van de burgemeester laat weten dat de actie wel was aangekondigd, maar dat er niets was geregeld met de burgemeester.

Terugdraaien bezuiniging

Met de bijna 1100 handtekeningen wilden de actievoerders er bij de burgemeester op aandringen om de bezuiniging op het Centrum voor de Kunsten terug te draaien. De gemeente besloot een paar jaar geleden om de subsidie op cultuur- en kunsteducatie (schilderen, muziek, dans) te korten. De focus zou dan op cursussen voor jongeren tot 24 jaar moeten liggen.
De SKVR probeerde dat op te vangen door de cursusgelden te verhogen, maar het leidde ertoe dat het aantal cursisten in een paar jaar tijd terugliep van 7000 naar 6000. Daardoor draaide de stichting alsnog verlies op het volwassenonderwijs.
De Stichting SKVR wilde vervolgens stoppen met de cursussen voor mensen boven de 24 jaar. Later kwam de organisatie daar deels op terug. Er wordt nu gekeken of er een zelfstandige organisatie kan komen voor de cursussen voor volwassenen.

'Ach, het zonnetje schijnt...'

Ondertussen stonden de dertig actievoerders zinloos op de trappen van de Coolsingel. "Ach het zit niet mee", omschreef initiatiefnemer Anna Passenier de situatie. "Maar het is niet allemaal slecht, want het zonnetje schijnt tenminste."
Passenier voegt daaraan toe dat de handtekeningen later deze week alsnog bij burgmeester Aboutaleb op zijn bureau zullen belanden.