nieuws

EK paardensport in Rotterdam

De Europese kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur worden in 2019 gehouden in Rotterdam. Dat heeft de internationale paardensportbond Fédérations Equestre Internationale (FEI) zaterdag besloten in de Japanse stad Tokio.
Het toernooi wordt georganiseerd door CHIO Rotterdam, KNHS, KWPN, en de Gemeente Rotterdam. De drie kampioenschappen vinden plaats van 19 tot en met 25 augustus. ''We gingen voor alle toernooien of niets. De FEI heeft ons gekozen, omdat we een goede visie hadden. We hebben een aantal
side-events
die verder gaan dan alleen maar paardensport. Zo richten bij ons bijvoorbeeld op paardensport in combinatie met jeugd, onderwijs en ondernemen'', aldus CHIO-directeur Jan de Mooij.
Door het organiseren van het EK in augustus kan het CHIO Rotterdam, dat altijd een maand eerder wordt georganiseerd, in 2019 niet doorgaan. In 2011 organiseerde Rotterdam alleen het EK dressuur en toen ging het CHIO wel door. ''Nu organiseren we niet één, maar drie toernooien. Met pijn in het hart, maar het organiseren van allebei is, mede door de financiën niet te doen'', zei de Mooij.