nieuws

Ik zoek een bepaalde Disneyfilm

Videobanden in de bieb
Videobanden in de bieb
Marieke van der Pols belde om te vragen:
Ik ben op zoek naar een filmtitel van een film uit mijn jeugd (geboren 1986). Vermoedelijk een Disney-productie uit de jaren 70, 80 of 90. Toentertijd op een videoband. Het was een Amerikaanse film met Nederlandse ondertiteling. Gaat over een jongen die soms in een hond verandert en in de meest vreemde situaties beland. Weet iemand welke film dat was? Ik weet de naam niet meer namelijk.

Antwoord:

Het zou kunnen gaan om de film Shaggy Dog. Shaggy Dog is een Walt Disney film uit 1959. Deze film gaat over een jongen (Wilby Daniels) die in een herdershond verandert door een behekste ring. De film is gebaseerd op het verhaal The Hound of Florence door Felix Salten en werd geregisseerd door Charles Barton. Het was de eerste Walt Disney live-action comedy. Acteurs die in de films speelden waren: Fred MacMurray, Tommy Kirk, Jean Hagen, Kevin Corcoran, Tim Considine, Roberta Shore, en Annette Funicello.
In 1976 is er een vervolgfilm verschenen: The Shaggy D.A. Deze film werd in 1987 opgevolgd door een tweedelige televisie-film: The Return of the Shaggy Dog. Later maakte Walt Disney een remake, die in 2006 uitkwam.

Luister iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 naar Vraag het de Bieb voor nieuwe vragen en antwoorden.