nieuws

Amateurvoetbal: Barendrecht haalt uit tegen TEC

Excelsior Maassluis heeft zichzelf geen goede dienst bewezen. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk kwam na een zeer tumultueuze openingsfase vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Vincent van den Berg, maar zag het tiental van Spakenburg vlak voor tijd de gelijkmaker binnenschieten: 1-1.
De tweededivisionist kwam al na één minuut speeltijd met een man meer te staan, omdat Spakenburg-keeper Richard Arents rood kreeg wegens natrappen. De strafschop die daarop volgde werd vervolgens gemist door Stephan Kruifhof.
Barendrecht deed wel goede zaken. In eigen huis werd met 5-0 gewonnen van TEC. Joey Jongman was met twee goals de gevierde man. Tim Eekman, Gomes Almeida en een eigen doelpunt bepaalden de eindstand op Sportpark de Bongerd. Barendrecht blijft zevende en houdt door de overwinning aansluiting met de subtop.
Ook Jong Sparta kwam in actie in de Tweede Divisie. De Rotterdamse beloften verloren in en tegen Katwijk met 4-1. Ilias Alhaft bracht voor rust de spanning nog terug (2-1), maar de ervaren amateurploeg bleek uiteindelijk een maatje te groot voor de Spartanen.

Derde Divisie

Capelle heeft een belangrijke overwinning geboekt in de Derde Divisie. De ploeg van Winand van Loon won uit bij FC Rijnvogels met 2-1 en neemt daardoor wat afstand van de onderste plaatsen. Kai Fens en Olaf van der Sande zorgde voor de doelpunten.
Competitiegenoot ASWH ging op bezoek bij koploper FC Lisse en verloor met 1-0 door een doelpunt in de slotfase. SteDoCO speelde ook een uitwedstrijd. Op bezoek bij ONS Sneek bleef de ploeg uit Hoornaar steken op 1-1.
Rijsoord periodekampioen in 1C
Voetbalvereniging Rijsoord heeft zonder zelf te spelen de eerste periodetitel in de Eerste Klasse C veroverd. Concurrent Heinenoord moest zaterdag een helft uitspelen tegen WNC, nadat dat duel eerder dit seizoen gestaakt was bij een stand van 1-1. Heinenoord had aan een gelijkspel genoeg en speelde ook nog met een man meer. Toch verloren de Heinenoorders met 2-1 en verspeelden zij de periodetitel aan Rijsoord.
Beker
In het district West II stond de derde ronde van de beker op het programma. Het tweede van Excelsior Maassluis zorgde daar voor een verrassing door met 2-0 te winnen bij het eerste elftal van eersteklasser FC 's-Gravenzande. De reservers van RVVH konden niet stunten en verloren nipt met 2-1 bij tweedeklasser Hellevoetsluis. Eersteklasser Brielle won thuis met 1-0 van DCV, dat een niveau lager uitkomt.
In de regio Zuid I werd pas de tweede ronde van de districtsbeker gespeeld. Hoofdklasser Sliedrecht rekende met 1-0 af met eersteklasser GOES. Ook eersteklassers VVGZ, Oranje Wit en tweedeklasser Pelikaan hebben zich voor de volgende ronde geplaatst.