nieuws

Zaalsporten: Knappe zege volleyballers Nesselande

De volleyballers van Nesselande
De volleyballers van Nesselande
De volleyballers van Nesselande/VoorElkaar.nl hebben zaterdag een spectaculaire overwinning geboekt. In eigen huis was de ploeg uit Zevenhuizen na een 2-0 achterstand in sets uiteindelijk met 3-2 te sterk voor SV Land Taurus uit Houten: 15-25, 22-25, 31-29, 25-21, 15-13. Nesselande staat op de zevende plaats in de eredivisie.
Regiogenoot ARBO Rotterdam Volleybal wist niet te winnen. In de eigen Alexanderhal ging de formatie van coach Rodin Merx kansloos onderuit tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn: 0-3. De setstanden waren 22-25, 19-25 en 14-25 in het voordeel van de bezoekers. ARBO Rotterdam Volleybal blijft voorlaatste met vier punten.

Zaalvoetbal

TPP-Rotterdam heeft in een doelpuntrijke wedstrijd niet weten te winnen van ZVV Eindhoven. Op bezoek in Brabant speelden beide ploegen met liefst 8-8 (!) gelijk. Daardoor blijft de ploeg van trainer Abdul Marbah negende in de eredivisie met negen punten uit negen gespeelde duels.
Felix Verhaar en Mohammed Amin Chaali scoorden zaterdag allebei twee keer voor de Rotterdamse zaalvoetballers. Lotfi Salhi, Wessel Verhaar, Reginio Resida en Jaoud el Yacoubi namen de overige treffers voor hun rekening.

Waterpolo

De waterpoloërs van ZPB H&L Productions hebben de uitwedstrijd bij Schuurman BZC eenvoudig weten te winnen. Op bezoek in de gemeente Berkelland waren de Barendrechters met 15-9 te sterk voor de directe concurrent. Daardoor stijgt ZPB naar de derde plaats. ZVVS uit Vlaardingen blijft hekkensluiter met nul punten. Zaterdag gingen de waterpoloërs met 16-4 onderuit bij Polar Bears in Ede.
De dames van de Barendrechtste club moesten het onderspit delven tegen USZC. In het eigen Inge de Bruijn Sportfondsenbad gingen zij met 18-8 onderuit. ZPB blijft voorlaatste in de eredivisie voor dames.

Handbal

In de eredivisie van het handbal bleef HARO Rotterdam ook zaterdag tegen het tweede van OCI-Lions zonder punten. Zoals wel vaker dit seizoen bleven de handballers van coach Miki Zornic lang op de been, maar werd uiteindelijk verloren: 25-29. Op de ranglijst blijft HARO hekkensluiter met twee punten uit twaalf gespeelde wedstrijden.

Basketbal

In en tegen Leiden hebben de basketballers van Forward Lease Rotterdam niet voor een stunt weten te zorgen. De equipe van coach Armand Salomon moest ruim het onderspit delven: 76-58. Door het verlies zakken de Rotterdammers naar plaats zes in de eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl