nieuws

Honderden schademeldingen door storm in regio

De stormachtige wind heeft zondag in de regio honderden schademeldingen tot gevolg gehad. Het ging er heftig aan toe, met windstoten tot zeker 115 kilometer per uur in Hoek van Holland.
Brandweerkorpsen in de regio's Rijnmond en Zuid-Holland Zuid konden het aantal meldingen met moeite aan.
Steigers vielen naar beneden, containers waaiden om en dakbedekking liet her en der los. RTV Rijnmond hield een liveblog bij met de belangrijkste gebeurtenissen:
17:00 uur: De wind is verder afgenomen. Van een stormachtige wind is geen sprake meer. Daarom beëindigen we het liveblog
15:55 uur: Verschillende hoogwerkers zijn ingezet om de omgewaaide steiger aan de Schiedamse Vest in Rotterdam te bergen:
15:00 uur: Het treinverkeer heeft veel last van de herfststorm die over het land trekt. Onder meer door omgewaaide bomen moeten reizigers rekening houden met vertragingen en uitval van treinen.
14:50 uur: In Brielle is de zijgevel van een woning ingestort en op een naastgelegen garage terechtgekomen. Het gaat om een huis aan de Kolk.
14:40 uur: Bedrijven maken de schade op van de najaarsstorm. Containerterminal APM ligt tot zeker 20.00 uur stil. Het overslaan is te gevaarlijk door de harde wind. Bij distripark Eemhaven in Rotterdam zijn tientallen golfplaten van daken en wanden gewaaid.
14:30 uur: Zelfs met windkracht 9 gaat het werk van de roeiers gewoon door:
14:25: Ook in Capelle aan den IJssel begaven bomen het:
14:15 uur: Weerman Ed Aldus zegt dat we over het zwaartepunt van de storm heen zijn. De wind neemt vanaf nu steeds meer af.
14:05 uur: Het OT Theater Rotterdam heeft de voorstelling van vanmiddag afgelast. De daklichten in de zaal dreigen te breken door de harde wind.
13:50 uur: Vanaf een flat aan de Argonautenweg waaien stukken van de weg. De politie heeft de weg voorlopig afgesloten voor het verkeer:
13:20 uur: In de Kuip is een reclamebord naar beneden gekomen. Na onderzoek is besloten dat de wedstrijd Feyenoord - PEC Zwolle gewoon door kan gaan.
13:05 uur: De hulpdiensten hebben het door de storm razend druk en vragen mensen alleen nog 112 te bellen bij levensbedreigende situaties:
13:00 uur: In Alblasserdam zijn door de stormachtige wind gaten geslagen in het dak van Coatinc:
12:55 uur: In Heenvliet is een deel van het dak van de plaatselijke Albert Heijn weggewaaid:
12:50 uur: Ook diverse bomen moeten het ontgelden, zoals hier in de Alblasserwaard:
12:47 uur: De wind neemt nog steeds toe in kracht. In Hoek van Holland een windstoot van 115 kilometer per uur, twittert weerman Ed Aldus:
12:42 uur: Een buitengewoon geslaagde editie van het jaarlijkse NK Tegenwindfietsen op de Oosterscheldedam... Ook Jan de Roon uit Rockanje deed mee met windkracht 9:

Alhoewel, fietsen?

12:40 uur: Op de Oranjelaan in Dordrecht hangt een dakrand van een nieuwbouwwoning los. De brandweer is met een hoogwerker ter plekke om hulp te verlenen aan de bewoners.
12:37: In Sliedrecht zijn tientallen isolatieplaten weggewaaid. Ze liggen her en der verspreid in sloten, weilanden, op straat en in de bosjes. De platen zijn afkomstig van een bouwplaats aan het Benedenveer.
12:35: De storm heeft ook gevolgen voor het havengebied. Meerdere containers zijn omgevallen op de Elbeweg. De weg is voorlopig door de politie afgesloten.
12:30 uur: Ook steigerproblemen in Schiedam. Aan de Donker Curtiusstraat zijn steigeronderdelen op auto's gevallen.
12:25 uur: De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft tot nu toe zo'n vijftig meldingen gehad van stormschade. Er is vooral veel schade in het westelijk deel van die regio, zoals de Hoeksche Waard, Dordrecht en Papendrecht. In Zwijndrecht zijn gevelplaten naar beneden gekomen.
12:10: Rond het middaguur werd bij Hoek van Holland een windstoot van 108 kilometer per uur gemeten.
11:55 uur: Een groot reclamedoek veroorzaakt gevaarlijke situaties langs de A20 bij Spaanse Polder. Zo is te zien op een video van de VID.
11:40 uur: In Zwijndrecht hangen onderdelen van een steiger los door de harde wind. Het gaat om een steiger van vijf verdiepingen an de Burgemeester Jansenlaan. De brandweer is aanwezig.
11:30 uur: Een steiger van zeven etages is losgeraakt op de Schiedamse Vest in Rotterdam. De steiger is omgevallen tegen een boom en hangt boven een terras.