Feyenoord ruim langs PEC Zwolle: 3-0

Feyenoord heeft na drie opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning weer gewonnen. Zondag waren de Rotterdammers met 3-0 te sterk voor PEC Zwolle. Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Jens Toornstra namen de goals voor hun rekening. Feyenoord blijft door de zege koploper in de eredivisie met twee punten voorsprong op Ajax.
Het duurde lang voordat het duel in De Kuip tot leven kwam. Feyenoord was in de beginfase enkele keren dreigend aanwezig voor het doel van het verdedigende PEC Zwolle, maar tot grote kansen leidde het niet. Halverwege de eerste helft wist de thuisploeg voor het eerst serieus gevaar te stichten. Dirk Kuyt werd in stelling gebracht door Nicolai Jørgensen en schoot vanuit een moeilijke hoek op de vuisten van PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart.
De kans voor de aanvoerder van de Rotterdammers betekende de opmaat voor meer. Kort na diens inzet was Jørgensen zelf dichtbij de voorsprong. Zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald. In de slotfase van het eerste bedrijf was het wel raak en brak Feyenoord de ban. Een uitstekende voorzet van Jens Toornstra werd op dito wijze binnen gekopt door Kuyt: 1-0.

Nog voor rust was Feyenoord dichtbij een tweede goal, maar Eljero Elia zag zijn voorzet op de lat belanden. Na de thee voerde het team van Giovanni van Bronckhorst de druk op en zorgde Elia opnieuw voor het nodige gevaar. Eerst stuitte hij zelf op Van der Hart en daarna bediende hij Jørgensen, die van dichtbij naast het doel kopte.
Toch verloor de thuisploeg de grip een beetje uit handen. PEC Zwolle nam iets meer initiatief en probeerde met het inbrengen van oud-Feyenoorder Anass Achahbar aanvallend iets te forceren. Verder dan een schot van Queensy Menig en een schuiver van Bram van Polen kwamen de bezoekers uit Overijssel echter niet.

Ruim twintig minuten voor tijd maakte Feyenoord aan alle onzekerheid een eind. Twee prachtige afstandsschoten van eerst Karim El Ahmadi en daarna Jens Toornstra bepaalden de eindstand in het voordeel van de koploper.