nieuws

Gudde: 'Als iedereen zich gedraagt, kan er niets misgaan'

Eric Gudde hoopt dat komende donderdag in Manchester een goed voorbeeld gaat worden van hoe Feyenoord-supporters zich in het buitenland kunnen gedragen. De club doet er volgens de algemeen directeur alles aan om een 'Rome-scenario' van bijna twee jaar geleden te voorkomen.
Feyenoord neemt het donderdag in de groepsfase van de Europa League op tegen Manchester United. Er reizen vanuit Rotterdam zo'n 3100 supporters met een wedstrijdkaart af naar Engeland. "Als iedereen zich aan de gecommuniceerde afspraken houdt, kan er niets misgaan", zegt Gudde tegenover
RTV Rijnmond
. "Het uitgangspunt is dat we vrijdag constateren dat iedereen zich in en rond het stadion en in de stad zich keurig gedragen heeft."

Polsbandjes

De ruim drieduizend Feyenoord-fans die het duel bezoeken worden door Manchester United en de politie verplicht om speciale polsbandjes te dragen. "We hebben gevraagd of het echt nodig is, want wij wilden dit liever niet. Maar als het bijdraagt aan het eventuele slagen van deze dag, dan moeten we er ook niet al te moeilijk over te doen."
Gudde roept supporters die geen kaart voor de wedstrijd hebben in Nederland te blijven. "Het heeft geen nut om dan naar Manchester te gaan. Ga je toch: gedraag je dan. Formeel zijn we niet verantwoordelijk voor deze mensen, maar we voelen ons wel verantwoordelijk", aldus Gudde.