Van Persie grote man bij Fenerbahçe tegen rivaal

Robin van Persie
Robin van Persie © Tolga Bozoglu (ANP
Robin van Persie heeft zich onsterfelijk gemaakt bij de supporters van Fenerbahçe. De geboren Rotterdammer besliste zondag namens de Turkse ploeg van coach Dick Advocaat en zijn assistenten Cor Pot en Mario Been de wedstrijd tegen aartsrivaal Galatasaray. Van Persie scoorde twee keer: 2-0.
Vlak voor rust zette Van Persie zijn team op voorsprong. Ruim tien minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand door een strafschop te benutten. Hij werd vervolgens in de slotfase beloond met een publiekswissel.
Van Persie is de afgelopen weken in vorm bij Fenerbahçe. Dit seizoen wist hij in negen competitiewedstrijden zes keer te scoren.