nieuws

'Moet nog maar zien wat er van KNVB-plan overblijft'

Feyenoord ziet geen aanleiding iets te veranderen in de visie die wordt gehanteerd bij het opleiden van jeugdspelers. Dat zegt algemeen directeur Eric Gudde. De KNVB heeft diverse plannen met betrekking tot jeugdopleidingen, met als doel het Nederlandse voetbal naar een hoger niveau te tillen.
Wim Jansen - voormalig speler van Feyenoord en tegenwoordig werkzaam op Varkenoord - heeft afgelopen week in
De Telegraaf
al uitgebreid zijn kritiek geuit op de ideeën van de Nederlandse voetbalbond. Gudde praat regelmatig met Jansen. "Hij is voor ons een buitengewoon prettige adviseur", zegt hij tegenover
RTV Rijnmond
."We volgen al heel lang onze eigen lijn. Daar zit ook een reeks elementen van Wim in."
"Vooralsnog zie ik geen aanleiding om onze lijn te veranderen. De KNVB gaat nu met allerlei partijen in gesprek, maar ik moet nog maar zien wat er aan het eind van de rit van overblijft", aldus Gudde.

FC Rijnmond

Ook in de voetbaltalkshow FC Rijnmond werd het onderwerp behandeld. "Het is goed dat de KNVB naar de jeugdopleiding kijkt, maar ik heb het idee dat zij vergeten om uitgebreid te praten met clubs als Feyenoord, Ajax en PSV die een goede jeugdopleiding hebben", zegt analyticus Geert den Ouden.
John Metgod staat aan de kant van Jansen, met wie hij in het verleden heeft samen gewerkt. "Ik heb Wim Jansen nog nooit op onzinnige dingen kunnen betrappen", voegt de voormalig speler en assistent-trainer van Feyenoord toe. "Ik denk dat Hans van Breukelen maar eens met Wim Jansen moet praten."
Bekijk in de bijgesloten video de uitzending van FC Rijnmond met Frank Vijg, John Metgod en Geert den Ouden terug.