nieuws

Dronken bestuurder rent weg na aanrijding op de A20

Bij een aanrijding op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen zijn zondagavond twee mensen gewond geraakt. De bestuurder van een van beide auto's vluchtte weg, maar kon al snel worden aangehouden.
De vluchtende man probeerde via weilanden en sloten te vluchten. De politie zette een helikopter in om de bestuurder te zoeken.
Een beveiliger, die op Twitter over het ongeluk had gelezen, zag een drijfnatte man rennen. Hij sprak de man aan om te vragen of hij een taxi moest bellen. In plaats daarvan belde hij de politie.

De man werd uiteindelijk aangehouden. Hij rook naar drank, wiebelde op zijn benen en had bloeddoorlopen ogen. De bestuurder wilde niet meewerken aan een alcoholtest. Hij heeft een nacht op het politiebureau gezeten en is nog verdachte.

A20 tijdelijk dicht

Als gevolg van het ongeluk was de A20 richting Gouda ter hoogte van Maassluis zondagavond enige tijd volledig afgesloten.
Rijkswaterstaat kwam met een omleidingsroute, waarna het verkeer dat achter het ongeluk stil stond, mocht keren om via de eerste afslag de snelweg te verlaten.
De gewonden zijn een man en vrouw van 68 uit Krimpen aan den IJssel. De vrouw heeft haar ribben gebroken.