POLITIE

15.000 euro voor de gouden tip: was de verdrinkingsdood van Mario (35) dan toch een misdrijf?

Mario Das Dores op 14 mei 1994, de middag voordat hij verdween
Mario Das Dores op 14 mei 1994, de middag voordat hij verdween © Politie
De politie heeft aanwijzingen dat Mario Das Dores 28 jaar geleden niet door verdrinking, maar door een misdrijf om het leven is gekomen in Rotterdam. Het lichaam van de 35-jarige Hagenaar werd in 1994 gevonden in de Delfshavense Schie ter hoogte van de Van Nelle Fabriek. De gouden tipgever kan rekenen op een beloning van 15 duizend euro.
Mario Das Dores bezoekt in de nacht van 14 op 15 mei 1994 een Kaapverdiaans feest in de Sun Club aan de Rotterdamse Schuttevaerweg. De gescheiden vader - vuilnisman van beroep - houdt wel van een drankje en in de club komt het tot een paar opstootjes, die volgens de politie allemaal met een sisser aflopen. Daarna loopt Mario met een groepje bekenden naar een andere club, ook aan de Schuttevaerweg. Hier verliezen de bekenden hem uit het oog. Zijn familie hoort dagenlang niets van Mario.
Op 20 mei vinden roeiers het lichaam van de Hagenaar in de Delfshavense Schie. Op het stoffelijk overschot zijn geen verwondingen te zien. De politie begint een onderzoek en er wordt een verdachte opgepakt. Maar die wordt weer vrijgelaten, wegens gebrek aan bewijs. Na een paar weken stopt het onderzoek. Met de conclusie dat Mario is verdronken als gevolg van een noodlottig ongeval gaat het dossier dicht.
Door nieuwe informatie wordt nu vermoed dat de Hagenaar toch door een misdrijf om het leven gekomen is. Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse politie zijn over Mario's verdwijning ook tegenstrijdige verklaringen afgelegd.
Dinsdagavond is aandacht besteed aan de dood van Mario Das Dores in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie maakte bekend dat de gouden tipgever in deze zaak kan rekenen op een beloning van 15 duizend euro. Ook Bureau Rijnmond besteedt aankomende week aandacht aan de zaak.