nieuws

Havensteder betaalt hoge energierekening terug

Drie bewoners trokken aan de bel
Drie bewoners trokken aan de bel
Woningcorporatie Havensteder gaat flatbewoners uit Rotterdam-Ommoord die ten onrechte hoge warmterekeningen hebben gekregen, terugbetalen. Bewoners die te weinig hebben betaald, hoeven niet alsnog te betalen.
In
van een flat in Ommoord aan de bel: zij hadden extreme hoge energierekeningen gekregen. Andere bewoners van dezelfde flat kregen juist lage rekeningen op de mat.
Volgens de drie bewoners moest er iets mis zijn met de warmtemeters. De flats in Ommoord hebben blokverwarming, dat wil zeggen dat er één centrale ketel is.

Oneerlijk

Havensteder heeft onderzoek laten doen door drie verschillende bureaus en is tot de conclusie gekomen dat het systeem oneerlijk is. De verdelingsmethode is inmiddels aangepast. De rekening voor 2015 wordt volgens deze methode bepaald.
Danielle Rungs van Havensteder: "In de warmtewet geldt het principe 'de verbruiker betaalt', dus degene die de kraan openzet, moet betalen. Maar in deze flats is er ook veel warmte-afgifte via de leidingen. Wie op de zevende woont en de kraan opendraait, betaalt in dit systeem ook voor de bewoners van onderliggende verdiepingen. Zij hoeven de kraan zelden open te draaien, omdat hun huis via de leidingen wordt verwarmd."

1500 gezinnen

Drie flats in Ommoord en twee in Capelle worden verwarmd via blokverwarming. In totaal worden 1500 gezinnen gecompenseerd voor te veel betaald energiegeld. Met de compensatie is 150.000 euro gemoeid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl