nieuws

Feyenoord niet zonder zorgen naar Manchester

Feyenoord gaat deze week niet zonder zorgen naar Manchester. Op het veld is het de grote vraag wie er centraal achterin naast Jan-Arie van der Heijden gaat spelen. Buiten het veld houdt men z'n hart vast hoe het gaat met de naar verwachting 4000 supporters, die zonder wedstrijdkaartje naar Engeland afreizen.
Trainer Giovanni van Bronckhorst laat verrassenderwijs weten dat hij voor 'de beste optie' kiest, wanneer hij de vraag krijgt hoe hij het gemis van Kongolo, Botteghin en Van Beek gaat opvangen. Supporters geven hem een vrijblijvend advies: gooi Wessel Dammers voor de leeuwen.
Algemeen directeur Eric Gudde heeft andere zorgen, namelijk of er geen tweede 'Rome' ontstaat in Manchester. De voortekenen zijn goed. "De autoriteiten van Manchester hebben veel ervaringen met het organiseren van dit soort wedstrijden. Hoewel zij streng zijn en wij liever zaken ook anders hadden gezien, zijn ze wel duidelijk naar de supporters", licht Gudde toe.
Onder een groepje supporters is er lichte commotie over dat zij - naast een geldig ticket - ook een polsbandje moeten dragen om Old Trafford binnen te komen. Gudde is duidelijk daarover: "We zien dat liever ook niet, maar als dat bijdraagt aan het succesvol verlopen van die hele dag? Ik ben laatst naar concerten van Coldplay en Kensington geweest en daar moest ik ook een polsbandje om. Als dat nou bijdraagt aan een goede organisatie, laten we daar dan alsjeblieft niet zo moeilijk over doen."