nieuws

Streefkerkse huisarts strijdt voor nieuw zorgstelsel

Ons huidige zorgstelsel deugt niet. Dat zegt huisarts Bart Bruijn uit Streefkerk. Hij is één van de initiatiefnemers achter het Nationaal Zorgfonds, een plan waarbij zorg wordt geboden zonder eigen risico en commercieel belang.
De Streefkerkse huisarts Bart Bruijn laat zich al jaren kritisch uit over ons zorgstelsel. Hij noemt het alleen perfect voor de portemonnee van de verzekeraar.
“Het is precies geworden waar de huisartsen elf jaar geleden voor gewaarschuwd hebben”, vertelt Bruijn. “Het is mijns inziens oneerlijk en onrechtvaardig geregeld. En met een soort boete op ziek zijn.”
Ook in zijn eigen huisartsenpraktijk ziet Bruijn mensen in de problemen komen en zelfs zorg mijden. “Mensen die niet doorverwezen willen worden naar een fysiotherapeut bijvoorbeeld, omdat ze dat niet kunnen betalen.”

Aftrap

Komende zaterdag vindt in Den Haag de presentatie plaats van het Nationaal Zorgfonds, een landelijke aftrap voor een grote publiciteitscampagne.
“De zorg zelf blijft voor een groot deel zoals we gewend zijn, maar het idee erachter moet veranderen. De verzekeraar wordt eruit gesneden en we gaan werken met een kleine, platte organisatie die ervoor zorgt dat de zorg betaald wordt.”
Bruijn hoopt bij de komende verkiezingen politieke steun te krijgen voor het zorgfonds. Of het haalbaar is durft hij niet te zeggen, maar dat het tijd is voor verandering weet hij zeker. “Er zullen veranderingen komen.. het is onhoudbaar!”, aldus de huisarts.