nieuws

Volleyballers Rotterdam leggen de lat hoger

De volleyballers van ARBO Rotterdam Volleybal willen niet net als vorig jaar laatste worden in de eredivisie. Degradatie werd weliswaar uiteindelijk voorkomen door het terugtrekken van Rivo Rijssen, maar de Rotterdammers hielden zeker geen goed gevoel over aan het afgelopen seizoen. Met enkele wisselingen in de selectie heeft coach Rodin Merx de lat nu hoger gelegd, want het halen van de play-offs is de doelstelling.
Dat is geen makkelijke opgave, want ook dit seizoen heeft Rotterdam Volleybal een beperkt aantal spelers. "Het team is bij elkaar gezocht om er uiteindelijk een team van te maken", vertelt Merx. "Het aanbod in Nederland is niet groot en echt een beleid erop maken blijft lastig voor een club zoals wij zijn. We zijn afhankelijk van wat er beschikbaar is. Gedurende het seizoen zullen we groeien naar wat het zou moeten zijn."
"Het is op die manier wat rommelig", vult middenaanvaller Frank Magnee aan. "Je ziet dat alleen niet terug op trainingen en in wedstrijden, want dit is wel echt een groep die ervoor wilt gaan. We liggen elkaar wel eigenlijk."
De prestaties van Rotterdam Volleybal zijn wisselvallig dit seizoen, maar er wordt in ieder geval ook af en toe een wedstrijd gewonnen. "Als we de play-offs halen dan doen we het heel goed", aldus Merx. "Er gaan dit seizoen drie teams play-outs spelen en ik denk dat er vier of vijf teams zijn die dat willen ontlopen. En wij zijn daar één van. Daar focussen we ons op."
Tegen een topteam zoals Draisma Dynamo uit Apeldoorn bleek Rotterdam Volleybal in ieder geval zaterdag nog duidelijk te kort te komen: 0-3.