nieuws

Hoogvlieters in actie tegen komst asielzoekers

Een aantal Hoogvlieters heeft maandagvond opnieuw geprotesteerd tegen de geplande komst van asielzoekers met een verblijfsvergunning. Volgens een van de organisatoren, Patrick van Lith, waren er zo'n tachtig mensen bij het protest aan de Kapershoekseweg.
De groep wil in gesprek met verantwoordelijk wethouder Schneider over de komst van de zogeheten statushouders. Die wil dat ook wel, maar alleen met kleine groepen bewoners.
De actievoerders pikken dat niet en willen alleen als één groep aangesproken worden door de wethouder. Volgens Van Lith blijven de bewoners net zo lang actievoeren totdat ze gehoord worden.

Wethouder belaagd


De gemeente Rotterdam is van plan om twaalf mannen voor maximaal twee jaar onder te brengen in de voormalige gemeentewerf aan de Kapershoekseweg.
Een informatiebijeenkomst over de plannen liep een paar weken geleden uit de hand. De wethouder werd tijdens die bijeenkomst belaagd door een aantal bewoners. Hij werd uitgescholden, er werden leuzen geroepen en mensen schopten tegen zijn auto.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl