nieuws

Leefbaar vraagt opheldering over Strevelsweg

lantaarntje.cropresize.tmp.jpg
lantaarntje.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Leefbaar Rotterdam heeft aan de bel getrokken over de situatie op de Strevelsweg op Rotterdam-Zuid. In een buurtcafé zijn al verscheidene keren de ruiten ingegooid door hangjongeren.
De partij krijgt naar eigen zeggen steeds meer signalen van verschillende mensen dat het op de Strevelsweg ‘niet lekker gaat’. Drugshandel en intimidatie zijn volgens de partij aan de orde van de dag.
Bij café Het Lantaarntje op de Strevelsweg liep het vorige week zo uit de hand, dat hangjongeren met knuppels naar binnen stormden. Dit gebeurde nadat een klant met zijn mobieltje opnamen van de jongeren had gemaakt. Volgens de eigenaar maken de jongeren zich schuldig aan dealpraktijken. Ook drinken ze op straat en gooien de flessen op het trottoir kapot. Eerder al werden in hetzelfde café in één week tijd vijf keer de ruiten ingegooid.
Het personeel van het café is bang en durft geen aangifte te doen. De eigenaar van de zaak heeft cameraopnames uit de zaak en gaat deze nu overhandigen aan de politie.
Leefbaar Rotterdam wil nu van het college van b en w weten welke maatregelen er worden genomen om de veiligheid op de Strevelsweg te vergroten.
foto: Google Maps
Luister naar een gesprek van verslaggever Bram Wesdorp met de eigenaar van café Het Lantaarntje