nieuws

Ierse folk 'n roll van The Kilkennys in Live uit Lloyd

De Ierse Kilkennys touren weer door Nederland. De jonge bastaardzonen van The Dubliners putten uit de traditionale Ierse volksmuziek maar stoppen er ook moderne muzikale invloeden in. Folk 'n Roll met gasgeven en remmen door vier troonopvolgers van de bebaarde barden uit Dublin.
Iedereen die een concert van de Ierse folkgroep
The Kilkennys
heeft meegemaakt, is het er over eens: de band is een sensatie. Het gaat hier namelijk om vier jongemannen die de muziek van hun land vertalen naar een nieuwe generatie zonder de essentie van dit genre geweld aan te doen. In de bewerking van
The Kilkennys
krijgen klassiekers als
Whisky in the Jar
en
The Wild Rover
een totaal nieuw leven.
De muzikanten uit het stadje Kilkenny startten hun carrière oorspronkelijk onder de naam Uisce Beatha. Tijdens hun tournees rond de wereld ontdekten ze echter al snel dat er meerdere bands onder die naam actief waren. En daarom herdoopten ze zichzelf tot the Kilkennys als eerbetoon aan de streek waar ze opgroeiden. De groep is ontdekt door Dolphin Records, een platenmaatschappij die ook Ierse legendes als Mary Black, Liam Clancy en Dolores Keane onder z’n hoede heeft.
De jongens touren door heel Europa en speelden zelfs zalen in Amerika plat én grote festivals daar maar ook hier in Nederland. Zelf kijken ze met heel veel plezier én modder terug op hun gig op de Zwarte Cross. De nieuwe plaat wordt in 2017 verwacht, ondertussen een lekker uurtje Live uit Lloyd.
Met: Mick Martin - bodhrán, fluit, Uilleann Pipes (doedelzak), Davey Cashin - gitaar, banjo, mandoline en zang, Tommy Mackey - bas en gitaar en zang, Robbie Campion - gitaar, zang, banjo en mandoline

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl