nieuws

'Lichaam vermoorde Ricardo Kooij na drie jaar gevonden'

De politie heeft maandag het lichaam van de vermiste Ricardo Kooij uit Rotterdam gevonden. Zijn stoffelijke resten werden gevonden in de bosjes naast de A20 bij Rotterdam-Nesselande na een tip. Dat heeft zijn moeder bevestigd aan RTV Rijnmond.
De destijds 24-jarige Kooij werd in 2013 vermoord, maar zijn lichaam verdween spoorloos. In een huis aan de Zevenkampse Ring werd wel veel bloed van hem gevonden. De rechter ging ervan uit dat Kooij is vermoord met een bijl.
De 42-jarige Mike H. heeft twaalf jaar cel gekregen voor de moord. Hij was een bekende van Kooij. Het bloed van het slachtoffer werd gevonden in zijn huis op de Zevenkampse Ring.
Ondanks veel zoekacties werd het lichaam van Kooij nooit gevonden, tot nu.
Volgens omwonenden heeft de politie maandag van 's ochtends vroeg tot begin van de avond gezocht naar het lichaam. "In de loop van de middag verscheen er een lijkwagen", zegt een bewoonster van nabijgelegen woonwagenkamp.
Het Openbaar Ministerie laat sectie verrichten op de stoffelijke resten om met zekerheid vast te stellen dat het inderdaad om Kooij gaat. De resultaten worden volgende week bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl