nieuws

Staatssecretaris: leerlingen groenschool naar andere scholen

Wellant College Rotterdam
Wellant College Rotterdam
De sluiting van het Wellant College in Rotterdam heeft geen grote gevolgen voor de toekomst van gedupeerde leerlingen. Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) dinsdag aan de Tweede Kamer.
Volgens Van Dam kunnen de leerlingen naar andere scholen in de omgeving. Hij noemt bijvoorbeeld het Edudelta College in Barendrecht en het Lentiz in Schiedam. Ouders hebben zich daar eerder juist tegen verzet.

Nieuwe school

Het Wellant maakte begin oktober bekend dat de vmbo-opleiding op de groenschool aan de Bosdreef in 2018 verdwijnt. Het pand is volgens de school
. 180 leerlingen moeten naar een nieuwe school.
De mbo-opleiding van het Wellant blijft wel bestaan. De studenten moeten naar een ander schoolgebouw. Waar ze heen gaan, is nog niet bekend.

Ouders boos

Ouders waren boos over het besluit van de school. Ze hadden de garantie gekregen dat hun kinderen de middelbare school konden afmaken in Rotterdam, maar dat kan dus niet.
Het Wellant heeft beloofd kinderen te helpen zoeken naar een nieuwe school. Ook onderwijswethouder Hugo de Jonge ging op zoek naar een oplossing. Hij kwam uiteindelijk met het Edudelta als optie.
Volgens ouders is dat geen oplossing, omdat de lesstof enorm zou verschillen met de opleiding op het Wellant College.
Er is daarom maar moeilijk een alternatief te vinden voor hun kinderen, zeggen ze.