nieuws

'Ik twijfelde geen seconde om de baby te reanimeren'

De Rotterdamse brandweermedewerker Ibrahim Erure kan zijn geluk niet op. Het lukte hem maandag op straat om succesvol een baby te reanimeren. Dinsdag is hij door zijn collega's van Kazerne Baan in het zonnetje gezet.
De ouders van de baby stapten op de Schiedamsedijk ter hoogte van de GGD uit de auto en begonnen om hulp te roepen. Rotterdammer Albert van den Hoek zag het gebeuren en ging eerste hulp verlenen.
Korte tijd later zag hij Ibrahim Erure van de brandweer aan komen lopen en droeg de baby snel over. Ibrahim twijfelde geen seconde, pakte de baby op en legde het kind op de motorkap van zijn auto.
Omdat hij zelf twee kleine kinderen heeft, besloot hij onlangs in zijn vrije tijd een speciale kinderreanimatiecursus te volgen. ''Dat is iets anders dan een normale reanimatie'', zegt Erure, in het dagelijks leven logistiek medewerker bij de brandweer.
''De eerste 40 seconden was er geen teken van leven, maar het is uiteindelijk toch allemaal goed gekomen. We hebben de baby overgedragen aan de ambulance en voor zover ik weet was het goed.''