nieuws

Rotterdamse bomen onder de veilinghamer

De gemeente Rotterdam gaat gerooide bomen veilen. Het gaat om bomen die vanwege ziekte of veiligheid zijn gekapt, of door een storm zijn omgewaaid. Het hout is van goede kwaliteit en geschikt voor meubelmakers, kunstenaars en houtdraaiers.
Een van de bomen die onder de veilinghamer gaat, is een moerascypres. "Die heeft een mooie donkerrode kern en een regelmatige kerf. Dit is uitstekend hout om iets van te maken, bijvoorbeeld snijplanken", vertelt Anton Klijnsmit van de afdeling boomverzorging van de gemeente Rotterdam.
Onder de veilingobjecten zitten ook een omgevallen kastanjeboom uit de Burgemeester Meineszlaan, een notenboom en zestig jaar oude boomhazelaar van begraafplaats Crooswijk.
In het oosten van het land zijn houtveilingen traditie maar in de Randstad is het uniek. "Het is voor het eerst dat de gemeente Rotterdam gekapt hout uit eigen stad aanbiedt op een veiling", aldus Klijnsmit.
Iedere stam wordt door een expert ingedeeld in een prijsklasse. Geïnteresseerden moeten rekenen op een minimumbod van 80 euro per stam. De houtveiling is op 14 december in het Kralingse Bos.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl