nieuws

Van Daele: 'Dammers naast Van der Heijden'

Als het aan Joop van Daele ligt, speelt Feyenoord donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United met een echte centrale verdediger naast Jan-Arie van der Heijden. "Dat zou Wessel Dammers zijn. Als je hem niet zou kiezen, dan zou je hem ook niet meer bij de groep hoeven nemen. Want je degradeert hem dan tot figurant", aldus de voormalig Feyenoord-verdediger.
Feyenoord moet het op Old Trafford stellen zonder de geschorste Eric Botteghin en de geblesseerden Terence Kongolo en Sven van Beek. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft eerder aangegeven om voor de 'beste optie' te kiezen. Maar wie hij als beste optie ziet, wilde de oefenmeester niet kwijt.
Pascal Bosschaart zou niet raar opkijken als Gio een middenvelder of zelfs een aanvaller naast Van der Heijden opstelt. "Zeker met Ibrahimovic, die is natuurlijk kopsterk. Dus ik zou misschien Kramer daar neerzetten als je echt in de problemen zit. Hij is ook kopsterk, maar voetballend natuurlijk niet de beste optie. Ik zou Dammers opstellen", aldus de oud-Feyenoorder.
Adri van Tiggelen zou ervoor kiezen om middenvelder Tapia in de verdediging te zetten. "Het is heel moeilijk. Ik denk dat ik voor de ervaring van Tapia zou kiezen. Maar ik heb hem zien voetballen tegen Go Ahead Eagles en toen droop het er niet vanaf, dat hij graag wil." Toch geeft 'De Spijker' de voorkeur aan Tapia in plaats van de onervaren Wessel Dammers.

Voorkeur van de verdediging

Van Daele: Karsdorp, Dammers, Van der Heijden en Nelom
Bosschaart: Karsdorp, Dammers, Van der Heijden en Woudenberg
Van Tiggelen: Karsdorp, Tapia, Van der Heijden en Woudenberg
Manchester United en Feyenoord trappen donderdagavond om 21:05 af op Old Trafford. Het Europa League-duel is live te volgen op Radio Rijnmond. Sinclair Bischop en Dennis van Eersel verzorgen het verslag tijdens de uitzending, die om 20:00 uur begint.