nieuws

Docent Spijkenisse vrij in zedenzaak

Rechter (archieffoto)
Rechter (archieffoto)
Een 28-jarige oud-docent uit Spijkenisse die wordt verdacht van ontucht komt voorlopig op vrije voeten. De man moet wel doorgaan met de behandeling die hij al krijgt.
De verdachte zou meisjes via chatgesprekken hebben gedwongen tot seksuele handelingen. Op zijn computer zat kinderporno. De man zei woensdag tegen de rechter in Rotterdam dat hij inziet dat hij fout is geweest.
"Door mijn detentie zijn bij mij de ogen geopend. Ik heb hier ontzettend veel spijt van en wil graag een tweede kans. Het was een gevecht tegen de eenzaamheid en ik wil elke vorm van hulp aangrijpen om te voorkomen dat ik het nog een keer doe."

Excuses

De oud-docent heeft ook aangegeven dat hij nooit meer een beroep wil waarbij met kinderen wordt gewerkt. De man wil graag ontmoetingen met de slachtoffers om zijn excuses aan te bieden. Justitie neemt contact op met de meisjes om te bekijken of zij daaraan willen meewerken.
De rechter nam woensdag de beslissing om hem tijdelijk naar huis te sturen, omdat hij al zelf "stappen heeft gezet richting behandeling." Hij moet wel onder toezicht blijven van de reclassering.
De man was eerder op scholen ontslagen na ongewenst gedrag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl