nieuws

Rotterdams wijkgebouw Odeon wordt circuswalhalla

Wijkgebouw Odeon aan de Rotterdamse Gouvernestraat krijgt woensdag een tweede leven. Het gebouw is de afgelopen maanden grondig verbouwd en onder meer voorzien van een trainingscentrum voor professionele circusartiesten. Een unicum voor Rotterdam.
Het pand in het Oude Westen heeft een rijke geschiedenis: zo vonden er in het verleden bokswedstrijden en trouwpartijen plaats. De laatste anderhalf jaar woonden mensen er antikraak. Een periode waarin er vrijwel geen onderhoud plaats vond en het bijna 100-jarige pand flinke slijtte.
Inmiddels is het gebouw met hulp van vrijwilligers omgebouwd tot een 'creatieve plaats' voor verschillende ondernemers, clubs en instructeurs. Er kunnen crossfit-trainingen en danslessen worden gevolgd. Ook krijgen een tassenontwerpster, tatoeage-artiest en een brassband in Odeon een plek.
De meest opvallende vernieuwing is natuurlijk de Circus Studio. Er hangen al trapezes aan het plafond waar artiesten mee kunnen oefenen. In de stad wonen volgens de medewerkers van Odeon zo'n 150 circusartiesten.
Koffie
Omwonenden mogen ondertussen een kijkje komen nemen. "Hoe gaaf is het als je in je buurt hele gave circusacts kan zien terwijl je een lekker bakje koffie drinkt?", vraagt medewerker Anthony Jacobi zich hardop af.
Het centrum heeft met de Circus Studio mogelijk een gat in de markt gevonden. Hoewel er al een circusopleiding was, zou er geen plek zijn geweest waar professionele circusartiesten konden trainen. Voor omwonenden komen er workshops en shows.
Hoewel de verf woensdagochtend nog aan het drogen was, gaat het pand later op de dag officieel open. Bij de feestelijke opening zijn onder meer een brassband en circusacts te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl