nieuws

Schoonmakers Hilton protesteren met 'Mannequin Challenge'

Hilton
Hilton
Tientallen schoonmakers van het Rotterdamse Hilton hotel voerden woensdag op een bijzondere manier actie. Ze deden volgens vakbond FNV hun eigen 'Mannequin Challenge', waarbij ze letterlijk stilstonden bij de wijze waarop ze worden behandeld.
De bond is niet te spreken over de wijze waarop het Hilton omgaat met de schoonmakers van schoonmaakbedrijf CSU. ''Zo zijn er problemen met de salarisbetaling en is de werkdruk erg hoog", zegt FNV.
De medewerkers zouden steeds minder tijd krijgen om hun werk te doen. "Ze krijgen de opdracht 'kijken, denken, doen'. Ze moeten dus kijken in een kamer, nadenken over of een kamer schoongemaakt moet worden en dat dan doen of niet. Maar dat kan natuurlijk niet. Het Hilton is een vijfsterrenhotel."
Dat schoonmakers protesteren met de Mannequin Challenge is geen toeval: het hotel deed die uitdaging vorig week met de eigen medewerkers. "Maar aan de schoonmakers is niet gevraagd mee te doen. Terwijl zij daar ook al jaren werken."
Het Hilton verwijst de schoonmakers naar hun eigen bedrijf CSU. "Wij staan voor onze waarden om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren. Wij blijven in gesprek met CSU, en zorgen van hun werknemers dienen direct met hen te worden opgenomen."