nieuws

Gemeente steunt plan overkapt terras golfparadijs Rif010

Een overkapt terras bij het golfparadijs Rif010 is volgens de gemeente Rotterdam de oplossing om de verwachte geluidsoverlast te verminderen. De keuze was stoppen met het golfproject, dubbelglas plaatsen bij omwonenden of een overkapt terras.
Volgens wethouder Visser is met de keuze voor een overkapping van het terras een nette afweging gemaakt.
Visser: "Het is een leuk initiatief op een moeilijke plek. Een overkapping pakt het probleem van geluidsoverlast bij de bron aan, dat hebben geluidsdeskundigen voor ons uitgezocht."
Advies
De wethouder negeert hiermee wel het advies van de Welstandscommissie. Die vindt de komst van een paviljoen het hoogst haalbare, een overkapping gaat over die grens.
Wethouder Visser: "Het komt niet vaak voor dat we een advies van Welstand naast ons neerleggen. De laatste keer was met een groot project vlakbij het Centraal Station. En met die keuze zijn we nog altijd blij want er staat een prachtig gebouw met meer dan 400 appartementen." Het gaat hier om het appartementencomplex Calypso.
Omwonenden
Een andere afweging was bij omwonenden maatregelen treffen zoals het plaatsen van dubbelglas om geluidsoverlast te verminderen. Maar daar heeft de wethouder geen fiducie in. Visser: "Ik vind het een oneigenlijke vraag om bij particulieren aan te bellen voor aanpassingen aan de gevel om een initiatief mogelijk te maken. En dan krijgen we ook nog de discussie welk huis wel en welk huis niet."
Volgens de wethouder heeft de gemeente een geloofwaardige zaak bij de Raad van State en in hoger beroep omdat het belangrijkste bezwaar, de geluidsoverlast, wordt aangepakt.

Golfparadijs

Ook zijn er afspraken gemaakt met de naastgelegen Steiger-kerk. Het golfparadijs zal dicht zijn tijdens de wekelijkse kerkdiensten en tijdens christelijke feestdagen. Ook zullen er geen activiteiten op het water zijn tijdens uitvaartdiensten en gebedsdiensten.
De rechter stelde tegenstanders van het golfparadijs eerder dit jaar in het gelijk, omdat de gemeente voorbijging aan de overlast die het waterproject in de gracht zou veroorzaken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl