SCHEEPVAART

Binnenvaartschip kapseist op Nieuwe Waterweg, duikers zoeken naar vermiste opvarende

Het gekantelde binnenvaartschip in de Nieuwe Waterweg
Het gekantelde binnenvaartschip in de Nieuwe Waterweg © MediaTV
Op de Nieuwe Waterweg ligt een binnenvaartschip ondersteboven. Het schip had twee opvarenden. Eén van hen is in veiligheid gebracht en maakt het naar omstandigheden goed, naar de tweede opvarende wordt door duikers gezocht.
Het schip kapseisde ter hoogte van de Maeslantkering en ligt overdwars in het water. Het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Waterweg is stilgelegd. Hoelang de zoektocht nog door kan gaan - ook met het oog op de invallende duisternis - is niet te zeggen, vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
De drie duikteams van de brandweer die in eerste instantie werden ingezet zijn inmiddels afgelost door gespecialiseerde open water duikers. Zij zaten toevallig op één van de twee voorbijvarende schepen die het omgeslagen schip hebben gestabiliseerd. "Dat zijn echt beroepsduikers", legt een woordvoerder van de Veiligheidsregio uit. "Zij zijn gespecialiseerd in het doorzoeken van schepen in kleinere ruimtes. De brandweer heeft ook eigen duikers, maar zij zijn puur voor een snelle redding. Zij kunnen bijvoorbeeld iemand uit een auto of groot water halen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl