nieuws

Vijftien jaar cel voor doden eigenaar Mon Cheri

moncheri
moncheri
De rechter heeft vijftien jaar cel opgelegd voor het doodslaan van de eigenaar van animeerbar Mon Cheri in Rotterdam. Het slachtoffer was meer dan dertig keer met een hamer op het hoofd geslagen.
Hoofdverdachte Jim M. (56) was een vriend van de eigenaar. Het drama in Mon Cheri was gefilmd door beveiligingscamera's. Daarop is ook te zien hoe de man samen met een vrouwelijke verdachte
.
De rechter vond de man schuldig aan doodslag. "Hij heeft het slachtoffer op een vreselijke manier om het leven gebracht." De vrouwelijke verdachte moet een jaar lang worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Zij is volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. De vrouw vertelde tijdens de zitting dat zij onder druk stond van Jim M.
Justitie had in haar geval wel een celstraf gevraagd. Bij Jim M. was de uitspraak hetzelfde als de eis. De nabestaanden waren redelijk tevreden over het vonnis. Zij hadden liever gezien dat sowieso meer was geëist dan 15 jaar cel, maar waren blij dat de rechter daar niet onder was gaan zitten.