nieuws

Jones: 'Als Tapia daar speelt, komt het goed'

Brad Jones vindt het zonde dat Feyenoord donderdagavond in de Europa League tegen Manchester United niet kan beschikken over de geschorste Eric Botteghin in de achterhoede, maar de keeper maakt zich geen zorgen. "Één wijziging achterin is niet zo'n grote verandering", zegt Jones tijdens de persconferentie op Old Trafford.
Botteghin kreeg drie weken geleden in het uitduel met Zorya Luhansk een rode kaart. "Ik vond het geen rood. Hij had het geweldig gevonden om hier te spelen", vervolgt de Australische doelman. "Maar áls Renato Tapia op zijn positie speelt, dan komt het goed. Hij is een goede speler met veel ervaring tegen de grote Zuid-Amerikaanse landen."
De wedstrijd tegen Manchester United betekent voor Jones een terugkeer in Engeland. Hij stond in het verleden onder andere onder contract bij aartsrivaal Liverpool "Of ik extra gemotiveerd ben als oud-speler van Liverpool? Nee, dat speelt geen rol", aldus Jones, die na afloop van zijn perspraatje zich opmaakte voor de training in het stadion.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst beaamt de woorden van Jones over zijn 21-jarige Peruviaanse collega. "Tapia heeft ervaring in de Copa América en ik weet wat hij kan. Maar vergeet niet dat hij nog jong is. Ik ben wel blij met zijn ontwikkeling", liet Van Bronckhorst woensdagavond weten in het stadion van Engelse club.
"We zijn alleen centraal achterin onderbezet en we missen Karim El Ahmadi. Ik vind het wel meevallen met de personele problemen", vervolgt de coach, die niet verklapt hoe hij het gemis van de twee sterkhouders donderdagavond gaat oplossen. Wel verwacht hij El Ahmadi aanstaande zondag tegen FC Utrecht weer terug op het middenveld. "Hij wilde graag spelen tegen United, maar in overleg was dit het meest verstandige besluit."
De 41-jarige Van Bronckhorst geeft aan dat Feyenoord voor een resultaat naar Manchester is afgereisd. "In De Kuip lieten wij zien dat het mogelijk is", doelt hij op de 1-0 zege in het eerste duel tussen beide teams. "Het kan in deze poule nog alle kanten op. We spelen niet met de volgende wedstrijd in ons achterhoofd. Dat komt bij niemand op."
"Het is lastig om jonge spelers voor te bereiden op de sfeer in dit soort grote stadion. Dat is toch een kwestie van zelf ervaren. Ik vind Manchester United nog steeds een topteam", aldus Van Bronckhorst op de persconferentie voorafgaand aan het groepsduel in de Europa League.