nieuws

Twee jaar cel voor ladingdiefstal in Mijnsheerenland

Vrouwe Justitia (archieffoto)
Vrouwe Justitia (archieffoto)
Een 29-jarige man uit Putten moet twee jaar de cel in voor de diefstal van een vrachtwagen in Mijnsheerenland in oktober vorig jaar. Ook zou hij de chauffeur uit Nieuw-Lekkerland hebben afgeperst. Een medeverdachte uit Utrecht kreeg anderhalf jaar gevangenisstraf.
De chauffeur werd in oktober vorig jaar op de N217 bij Mijnsheerenland van de weggehaald door nepagenten. Ze dwongen de chauffeur om naar een parkeerplaats te rijden.
De vrachtwagenchauffeur was in Mijnsheerenland onder bedreiging in een busje gestopt en meegenomen door de daders. Hij werd in de buurt van De Steeg bij Arnhem weer vrijgelaten.
Ondertussen was een andere groep verdachten er met de lading ananassen vandoor gegaan. Vermoedelijk zat er een lading cocaïne tussen de ananassen verstopt. De lading is gelost in een loods in Montfoort. De drugs zijn nooit meer gevonden.
In de zaak zijn acht mensen opgepakt. De verdachten die woensdag zijn veroordeeld, zouden betrokken zijn geweest bij het vervoer van de lading.
Justitie eiste twee weken geleden celstraffen van 4,5 en 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Maar de rechtbank in Rotterdam achtte alleen de diefstal en afpersing bewezen. Er was volgens de rechter niet genoeg bewijs voor betrokkenheid bij de ontvoering van de chauffeur uit Nieuw-Lekkerland.
De medeverdachten in de zaak komen later voor de rechter.