nieuws

Vrije School wil Wellant College helpen

Ouders van de Vrije Scholen in Rotterdam willen het Wellant College helpen. Het Wellant gaat de VMBO-Groen-opleiding sluiten. Daarmee zou er een einde komen aan groen-onderwijs in Rotterdam.
De ouders van het nabijgelegen Rudolf Steiner College willen nu kijken of de school namens het Wellant College de groen-opleiding kan gaan aanbieden. Volgens Rinske Kreukniet, die het ouderinitiatief startte, heeft de Vrije School veel raakvlakken met het groen-onderwijs.
"Ik wil dat mijn dochter, die nu op een Vrije Basisschool zit, haar schoolcarrière voortzet op een Vrije School, maar dat gaat niet omdat ze geen VMBO-TL advies krijgt. En toen hoorde ik dat het Wellant College, dat 300 meter verderop zit, zou gaan sluiten. Maar groen-onderwijs en Vrije School past heel erg bij elkaar, dus ja: één en één is drie."
De rector van het Rudolf Steiner College, Sebastiaan Cooiman, zegt het een goed initiatief te vinden: "Wij willen zoveel mogelijk leerlingen met een VMBO-kader of basis op een vrije school onderwijs kunnen bieden. We zijn daarom al langer op zoek naar mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen. Het zou geweldig zijn als de groen-opleiding er bij ons bijkomt. We zouden dan de eerste brede vrije school in Nederland zijn."
Volgens Cooiman wordt er een gesprek gepland over een eventuele samenwerking met het Wellant College.