nieuws

Ruim vijftig zwerfkatten gevangen in de Botlek

© Stichting Zwerfkatten Rijnmond
Op de scheepswerf van Keppel Verolme in de Botlek zijn de afgelopen dagen meer dan vijftig zwerfkatten gevangen. Stichting Zwerfkatten Rijnmond kreeg een melding dat er ongeveer vijftien katten rondliepen op de scheepswerf, maar dit bleken er veel meer te zijn.
De teller stond dinsdagavond al op 38 gevangen katten, waaronder negen kittens. Op woensdagavond was dit aantal opgelopen tot 56. Het gaat om een grote groep katten die daar volgens Stichting Zwerfkatten Rijnmond al jaren rondlopen.
Alle gevangen katten gaan langs de dierenarts, waar ze gesteriliseerd of gecastreerd worden. De zwerfkattenopvang in Prinsenland zit daardoor propvol met katten die herstellen van de operatie.

Terug naar de scheepswerf

Als de laatste zwerfkat bij Keppel Verolme is gevangen, gaan de volwassen schuwe katten terug naar hun omgeving bij de scheepswerf. De kittens worden ondergebracht bij gastgezinnen.
"De volwassen katten zijn zo verwilderd dat ze niet meer geschikt zijn als huiskat. Daar wordt zowel de kat als de familie niet gelukkig van", zegt Ineke Jochims van Stichting Zwerfkatten Rijnmond.
De volwassen katten kunnen goed overleven in het gebied bij de scheepswerf. Als ze straks geen kittens meer krijgen, hoeven deze katten alleen nog voor zichzelf te zorgen.
De vangactie gaat tot vrijdag nog door.