nieuws

Wie winnen de Sport Awards 2016? Dat bepaal jij! Stem nu op je favoriet.

Sport Awards Rotterdam Rijnmond
Sport Awards Rotterdam Rijnmond
Wie zijn de regionale sportman, sportvrouw, sportploeg en sportcoach van het jaar? En wie is het grootste talent? Die vragen worden op maandag 12 december beantwoord tijdens de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam Rijnmond op het ss Rotterdam.
Breng nu je stem uit en bepaal mede wie de Awards winnen.
Stemmen kan op
. Voor het bepalen van de winnaar tellen de publieksstemmen voor de helft mee. De andere helft wordt bepaald door een vakjury.
Dit zijn de genomineerden:
Sportman
In de categorie sportman van het jaar zijn golfer Joost Luiten, vierspanner Koos de Ronde en voetballer Thomas Verhaar genomineerd. Luiten won voor de tweede keer het KLM Open. De Ronde pakte individueel brons en teamgoud op het WK vierspannen en Thomas Verhaar leidde Sparta als topscorer naar het kampioenschap in de Jupiler League.

Sportvrouw

Voor de titel van sportvrouw van het jaar komen judoka Anicka van Emden, boksster Nouchka Fontijn en roeister Maaike Head in aanmerking. Alle drie kwamen uit Rio de Janeiro terug met een Olympische medaille. Van Emden pakte brons, Fontijn won zilver en Maaike Head roeide samen met Ilse Paulis naar het goud.

Sportploeg

Excelsior'20, Feyenoord en Sparta maken kans om sportploeg van het jaar te worden. De cricketers van Excelsior'20 werden kampioen. Datzelfde geldt voor de voetballers van Sparta en Feyenoord sleepte met de KNVB Beker de eerste prijs sinds 2008 binnen.

Coach

Achter elke succesvolle sporter of sportploeg staat natuurlijk een coach. Abdul Fkiri begeleidde Nouchka Fontijn op weg naar haar zilveren plak in Rio. Alex Pastoor bracht Sparta na zes jaar met een kampioenschap terug op het hoogste niveau en Raemon Sluiter zag zijn pupil Kiki Bertens onder meer de halve finale van het Grand Slam-toernooi van Roland Garros halen.

Sportvrijwilliger

Jazz Legen van Roeivereniging A.R.S.R. Skadi, Tom Wolbrink van Korfbal Club Feijenoord en Jacolien Vogelzang van Schaats Vereniging Rotterdam willen heel graag Sportvrijwilliger van het jaar worden. Op wie stem jij?

Gehandicaptensportprijs

RKC WION (G-korfbal), Rotterdam Basketbal (G-basketbal) en DRL (G-voetbal) zijn drie clubs waar het hart ook klopt voor de sporter met een beperking. Eigenlijk zijn het alledrie winnaars. Helaas kan er maar één winnen tijdens de Sport Awards Rotterdam Rijnmond.

Talent

De laatste categorie waarin gestreden wordt tijdens de Sport Awards Rotterdam Rijnmond is die van grootste talent. Fleur Maas (squash), Kyarha van Tiel (kunstrijden) en Liam Vrolijk (schaken).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl