nieuws

Koolwijk en Hadouir twijfelgevallen bij Excelsior

Het is nog twijfelachtig of Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag zaterdagavond een beroep kan doen op Ryan Koolwijk en Anouar Hadouir. Koolwijk heeft liesklachten en Hadouir is herstellende van een hamstringblessure. Beide middenvelders trainden donderdag niet volledig met de groep mee. Luigi Bruins en Mike van Duinen werkten wel de volledige groepstraining af.
De Kralingers gaan zaterdagavond op bezoek bij Vitesse en proberen dan een vervolg te geven aan de winstpartij (3-2) op Sparta. "Het is wat makkelijker werken met een overwinning op zak", vertelt Van der Gaag. "We hebben hierdoor de
goodwill
een beetje terug kunnen winnen. Alleen dat is nog niet voldoende. Er moeten nog meer punten bij voor de winterstop."
"Ik denk dat de trainer het goed heeft gezegd. We hadden de overwinning wel nodig", aldus verdediger Jurgen Mattheij over het terugwinnen van de goodwill.

Ranglijst

Excelsior staat momenteel op de dertiende plaats in de Eredivisie, maar het gat met hekkensluiter Roda JC is slechts drie punten. Het verschil met Vitesse, de huidige nummer acht van de competitie, is ook drie punten. "De verschillen zijn klein. Wij kunnen van iedereen winnen en van iedereen verliezen", aldus Van der Gaag.
"Vitesse heeft veel spelers met individuele kwaliteiten. Van Wolfswinkel is een spits die kan scoren. Het is een ploeg met een andere doelstelling dan wij. Maar het ligt dicht bij elkaar. We moeten top zijn om zaterdag het verschil te kunnen maken", aldus de trainer over de komende wedstrijd.
Ook Mattheij ziet mogelijkheden om punten te pakken in Arnhem. "Het moet kunnen. Als wij hetzelfde op de mat leggen als tegen Sparta. Dan maken we kans op een resultaat", aldus de verdediger.
Tijdens het partijspel van donderdag droegen Muyters, Karami, Mattheij, Drost, Kuipers, Hadouir, Faik, Vermeulen, Fredy, Hasselbaink en Elbers een hesje. Maar het is niet zeker dat deze elf ook gaan starten in Arnhem.

Radio Rijnmond

De wedstrijd tussen Vitesse en Excelsior is zaterdagavond live te volgen op Radio Rijnmond. Sinclair Bischop verzorgt het commentaar vanuit het Gelredome, waar om 18:30 uur wordt afgetrapt. De uitzending begint al om 18:00 uur.