nieuws

Scholieren leren fietsen tussen de trekkers

In Piershil en omgeving rijden de tractoren af en aan. Daar fietsen dan ook nog eens veel kinderen tussen die onderweg zijn naar school, met gevaarlijke toestanden tot gevolg. Om de kinderen te wijzen op de gevaren van de trekker kregen ze donderdag les van leerlingen van het MBO Agrarisch.
Nicky klimt glunderend de cabine van de trekker in. Hij vindt het prachtig. Zijn medeleerlingen lopen steeds verder achter de oplegger. Pas na een meter of tien ziet hij ze. "Je ziet ze bijna niet", zegt Nicky verbaasd. "Het is goed om te weten dat je daar en naast de trekker eigenlijk niet moet rijden."
Ploeg
De kinderen uit groep 7 en 8 krijgen nog veel meer lessen. Ze leren dat een ploeg achter een tractor kan uitzwenken en dat als je op een smalle weg fietst, je beter even aan de kant kunt gaan voor de trekker.
De leerlingen van het MBO Agrarisch vinden het belangrijk dat ze de kinderen wat bijbrengen.
"Ik maak het zo vaak mee dat een fietser ineens naast mij opduikt", zegt Bas Schuurmans. "Je ziet ze gewoon niet en dan zijn ze ook nog bezig met hun telefoontjes. Hopelijk hebben we ze wat bewuster gemaakt."