nieuws

VIDEO: Woningen in Rotterdam-West ontruimd om 'trillingen'

Zeker 24 woningen aan de Rotterdamse Allard Piersonstraat zijn urenlang ontruimd geweest. Dat gebeurde nadat de bewoners 'trillingen' voelden. Ook zitten scheuren in de muren van de panden.
De hulpdiensten vreesden dat de panden mogelijk instabiel waren geworden. De circa dertig tot veertig bewoners werden opgevangen in de An-Nasr moskee.
Uit onderzoek bleek donderdagavond dat bewoners niet in gevaar zijn. De scheuren zaten al langer in de panden. Daarop kon iedereen weer naar huis.
Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de trillingen. Werkzaamheden in de omgeving zijn mogelijk de boosdoener, maar dat is nog niet zeker.
Schijnwerper
De hulpdiensten hadden de straat uit voorzorg afgezet. Brandweerlieden gebruikten een hoogwerker om de getroffen woningen met een schijnwerper van dichtbij te onderzoeken.
Een bewoonster vertelde dat dat het probleem niet plots ontstond. ''Toen ik vanochtend in bed lag voelde ik ook al trillingen. Ik dacht: dat komt waarschijnlijk door de wind.''
Trillingen
Volgens de veiligheidsregio hebben mensen aangegeven woensdag ook al trillingen te hebben gevoeld. ''Vandaag zijn we echt gebeld en poolshoogte gaan nemen.''
De operatie trok veel bekijks. ''Ik ben op bezoek en val met mijn neus in de boter'', vertelt een omstander.