nieuws

Weer verdachte opgepakt na overval Hendrik-Ido-Ambacht

Politie Rotterdam Archief
Politie Rotterdam Archief © Thijs Kern
De politie heeft een tweede verdachte opgepakt van een gewelddadige overval in Hendrik Ido Ambacht. Een vrouw werd daar met een trucje overgehaald haar achterdeur te openen, waarna ze werd afgetuigd in het bijzijn van haar jonge dochter.
De overvallers sloegen in februari toe. Toen belde een jongeman 's avonds aan bij een woning aan de Margrietstraat. De bewoonster kreeg te horen dat een bal in haar tuin lag.
Toen het slachtoffer in haar achtertuin keek, lag daar inderdaad een bal. Het bleek een list te zijn van de overvallers.
Gillen en vechten
'' Nadat zij de achterdeur had geopend werd ze plots door een andere man beetgepakt'', stelt de politie. ''De aangeefster begon te gillen en terug te vechten.''
Een derde man ging de vrouw te lijf. Ze werd geschopt, geslagen en bedreigd terwijl haar zevenjarige dochter toekeek. De daders sloegen uiteindelijk zonder buit op de vlucht.
De politie arresteerde eind augustus al een verdachte. Na een uitzending van Opsporing Verzocht is nu ook een tweede man opgepakt. De derde verdachte is nog spoorloos.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl