RIJNMOND SPORT

Sportoverzicht: Handballer Dani Baijens laat met Oranje WK-ticket glippen: 'Zo dichtbij'

Dani Baijens in actie met Nederland tegen Portugal
Dani Baijens in actie met Nederland tegen Portugal © Henk Seppen (Orange Pictures)
Dani Baijens heeft zich met Oranje niet geplaatst voor het WK van 2023 in Polen en Zweden. In Eindhoven werd het 28-35 voor Portugal en dat was niet genoeg omdat er een voorsprong van 33-30 werd verdedigd van het heenduel.
De Rotterdamse handballer had met het Nederlands team dus een geweldige uitganspositie. De handballers konden zich voor het eerst in 61 jaar weer plaatsen voor het belangrijkste eindtoernooi. Maar zo ver kwam het dus niet.
"Een grote teleurstelling", zegt Baijens in Radio Rijnmond Sport. "We hadden een kleine buffer van drie goals. Dus ook met een mindere dag hadden we het nog kunnen halen. We verliezen deze wedstrijd met zeven goals verschil en dat is met name onze eigen schuld. We waren zo dichtbij, het is heel erg balen."
Beluister hier de volledige reactie van Dani Baijens na de uitschakeling voor het WK.

Basketbal

De basketballers van Feyenoord hebben het niet makkelijk in de BNXT League, de competitie waarin Nederlandse en Belgische ploegen zijn samengevoegd. De Rotterdammers staan na zes duels nog altijd onderaan. Ook afgelopen zaterdag ging het weer mis. Thuis tegen Mons werd er met 73-54.
We spraken met coach Toon van Helfteren over de moeizame start van de Feyenoord Basketball.
Feyenoord Basketball-coach Toon van Helfteren over de zwakke start in de BNXT-League

Korfbal

Alle Nederlandse korfballiefhebbers zaten zaterdagavond in Ahoy om te genieten van de Korfbal League-finale. De strijd tussen PKC uit Papendrecht en Fortuna uit Delft was lang spannend, maar uiteindelijk moest PKC het landskampioenschap uit handen geven aan de concurrenten van Fortuna.
PKC kwam snel op 4-1 achterstand en hikte daar gedurende de eerste helft tegenaan. Direct na rust werd het heel even 12-12, maar daarna maakte Fortuna weer het verschil. Tegen het einde van de wedstrijd werd het nog spannend, maar Fortuna trok het duel uiteindelijk over de streep: 22-21.
Zie hieronder de reacties vanuit het PKC-kamp.

Volleybal


De volleybalheren van Sliedrecht Sport hebben de kampioenspoule afgesloten met een 3-1 overwinning op Amysoft Lycurgus. Veel maakte het niet meer uit, want deze twee teams eindigen als nummer drie en vier in de kampioenspoule. De finale in de eredivisie mannen sal gaan tussen Orion en Dynamo.
Maandag op tweede paasdag spelen de vrouwen van Sliedrecht Sport de bekerfinale tegen Booleans/Utrecht. Sliedrecht kan de beker weer terugveroveren, nadat deze vorig jaar naar Apollo 8 ging. Daarvoor wonnen de Sliedrechters de beker drie jaar op een rij. De bekerfinalel begint om 16:00 uur.
Aandachtig toeschouwer van die finale is Elroy Bezemer. De volleybalcoach gaat na dit seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Sliedrecht Sport. We spraken hem uitgebreid over zijn nieuwe job.
Elroy Bezemer over zijn nieuwe job als coach van Sliedrecht Sport Dames 1

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl