nieuws

Politieman vervolgd voor ernstige aanrijding

VKOpretorialaan001.cropresize.tmp.jpg
VKOpretorialaan001.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Justitie gaat een Rotterdamse politieman vervolgen, die in juni van het vorig jaar een ernstige aanrijding heeft veroorzaakt op de Pretorialaan in Rotterdam-Zuid. Daarbij werden twee kinderen geschept.
Een vijfjarige jongetje raakte zwaar gewond. Het kind liep hersenletsel op en kreeg verlammingsverschijnsel. Zijn negenjarige zusje was er beter aan toe en kon destijds vrij snel het ziekenhuis weer verlaten.
Uit onderzoek is gebleken dat de man tussen de 66 en 72 km per uur heeft gereden, waar 30 km per uur is toegestaan. De politieman was destijds op weg naar een persoon die onwel was geworden. Hij was in uniform, maar reed niet in een herkenbare politiewagen.
Agenten mogen in geval van nood harder rijden, maar dan moeten zij wel toestemming vragen aan de meldkamer en een sirene gebruiken. Dat was in dit geval niet gebeurd.
Officier van justitie Ernst Pols: "De man heeft gehandeld met goede bedoelingen, dat staat vast. Maar hij heeft zich niet aan de regels gehouden, met ernstige gevolgen". De politieman staat op 29 juli voor de rechter in Rotterdam.