nieuws

Pastoor: 'Ik wissel Verhaar het liefst niet'

Sparta speelt zondag op het Kasteel tegen Roda JC. De Rotterdammers willen zich revancheren voor de nederlaag tegen Excelsior van afgelopen weekend. De Limburgers komen niet naar Rotterdam aan te vallen, is de verwachting. "Hoe ze ook spelen, je moet doen wat de wedstrijd vraagt. Wij houden rekening met meerdere speelstijlen. Tijdens de wedstrijd ondervinden we wel waar ze staan en wanneer," aldus trainer Alex Pastoor.
Bij Sparta is Thomas Verhaar al weken onzichtbaar. Toch heeft juist hij de kwaliteit om een duel vanuit het niets te beslissen. Pastoor laat hem - en ook Loris Brogno - daarom het liefst altijd staan. "Dat is wel een interessant speelveld. Ik heb daar al jaren een bepaalde visie op, de rest van de staf heeft ook een mening, daar maken we een soort van cocktail van. Achter in het veld moet je uit kunnen gaan van een bepaalde degelijkheid waar spelers aan moeten voldoen, zowel verdedigend als aanvallend."
"Het aanvallende deel van het speelveld zijn spelers, en dan met name Verhaar en Brogno, die iets extra's kunnen doen, een goal maken. Daarom wissel je ze liever überhaupt niet. Het kan wel zijn dat je iemand op de bank hebt die iets anders teweeg kan brengen, dan kunnen ze er eventueel af gaan, maar dan alleen om de weg vrij te maken voor andere spelers. Anders niet, of in ieder geval lang wachten. Een reden om ze wel te wisselen is als ze hun rol als teamspeler marginaal vervullen. Maar dan nog, als het niet hoeft dan niet. Ze kunnen onzichtbaar zijn, maar toch een wedstrijd beslissen."
Pastoor kan tegen Roda JC niet beschikken over de geschorste Denzel Dumfries. Sparta - Roda JC begint zondag al om 12.30 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl