nieuws

Signeren met Gijp, Boskamp en Dekker

In de hal van Rotterdam Centraal was het zaterdagmiddag een drukte van jewelste. Mensen konden een handtekening krijgen van sportnamen als Rene van der Gijp, Jan Boskamp en Thomas Dekker.
Vooral voetbalanalyticus Rene van der Gijp is populair onder het publiek. Hij kan de aandacht waarderen: "Het is ook de reden dat ik dat programma (red. Voetbal Inside) nog steeds leuk vind om te doen. Mensen putten er een soort plezier uit."
De afgelopen tijd verschenen weer heel wat boeken over sport. Michel van Egmond schreef De wereld volgens Gijp over Rene van der Gijp. In Boskamp: leven met Feyenoord wordt Jan Boskamp gevolgd. En oud-wielrenner Thomas Dekker doet in Mijn gevecht een boekje open over 'het echte wielrennersleven'.

'Nostalgie'

Voor een van de aanwezigen is het pure nostalgie om bij de signeersessie op Rotterdam Centraal te zijn: "Ik heb ze nog zien voetballen", verklaart hij. Het is hem vooral te doen om een handtekening, want al die boeken lezen doet hij niet.
Michel van Egmond, de auteur van het boek over Gijp, vindt het belangrijk om aanwezig te zijn bij dit soort evenementen: "Tijdens het schrijven houd ik de lezer in mijn achterhoofd. Ik pas mijn stijl niet aan, maar ik vind het wel handig om te proeven wat er leeft onder het publiek."

Wielrennen

Tussen al het voetbalgeweld is ook het wielrennen vertegenwoordig. Oud-wielrenner Thomas Dekker liet zijn 'echte' verhaal opschrijven in een boek: "Het is een samenvatting van mijn leven, van wat ik heb meegemaakt. Ik vond dat het verteld moest worden. Volgens mij heb ik het voor die anderen redelijk bescheiden opgeschreven."
Met 'die anderen' bedoelt hij zijn voormalige mederenners. In Mijn gevecht vertelt Dekker over zijn loopbaan, doping en prostituees die hij en andere wielrenners bezochten. Het boek deed veel stof opwaaien in de wielerwereld.