STEEKPARTIJ

Vrouw (21) die uit het niets in haar rug werd gestoken 'heeft geluk gehad', beelden dader snel getoond

De politie brengt versneld beelden van de verdachte naar buiten.
De politie brengt versneld beelden van de verdachte naar buiten. © MediaTV
De politie zet alles op alles om de dader van een laffe steekpartij van zaterdagavond op te pakken. De man stak zonder aanleiding in het centrum van Vlaardingen een fietsster van achteren neer. De jonge vrouw is buiten levensgevaar en heeft volgens de politie 'veel geluk gehad'.
Het is vlak voor middernacht als de 21-jarige vrouw naar haar vriend fietst. Ze is op een feest geweest van hockeyclub Schiedam en fietst op de Kortedijk in Vlaardingen, vlakbij de plek waar ze haar vriend zou zien. Plotseling voelt ze een harde klap tegen haar rug. Ze heeft aanvankelijk niets door, tot ze ziet dat er een mes in haar rug zit.
Een voorbijganger schiet te hulp en alarmeert 112. De vrouw wordt meteen naar het ziekenhuis gebracht. Ze is inmiddels buiten levensgevaar. De politie laat weten dat er geen vitale organen zijn geraakt. Ze heeft veel geluk gehad.

Impact is enorm

Het mes wordt momenteel door de politie onderzocht. De impact op de buurt en de hockeyclub is enorm. Niet alleen het slachtoffer zelf is ontzettend geschrokken maar ook iedereen om haar heen en de leden van de hockeyclub. De politie bekijkt beelden uit de omgeving van het incident. Ook worden er nog nieuwe camerabeelden opgehaald. De man droeg donkere kleding, mogelijk met gezichtsbedekking met witte accenten, is ongeveer 1 meter 70 lang en reed op een donkere fiets.

Beelden verdachte versneld naar buiten

Rechercheurs bekijken de beelden waar de verdachte opstaat. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om deze beelden versneld naar buiten te brengen. Door de heftigheid van dit incident en de impact die het heeft op de omgeving, heeft het OM dit besloten. Dit gebeurt dinsdagavond om 20:30 uur in het programma Opsporing Verzocht.