nieuws

Amateurvoetbal: Zeldzame thuisnederlaag Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis heeft zaterdag in de tweede divisie een zeldzame thuisnederlaag geleden. De ploeg van Jeroen Rijsdijk moest in eigen huis het onderspit delven tegen de Koninklijke HFC. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers uit Haarlem op voorsprong en die klap kwam Excelsior Maassluis niet meer te boven.
Barendrecht is zaterdag ontsnapt aan een nederlaag. Het team van coach Adrie Poldervaart stond in het thuisduel met VVSB lang op een 1-0 achterstand, maar tien minuten voor tijd maakten de Barendrechters toch gelijk. Bij het tegendoelpunt ging doelman Mark van Splunter in de fout bij een afstandsschot, maar Jeffrey Aarts redde nog een punt.
Op de ranglijst zakt Excelsior Maassluis van de vijfde naar de zesde plaats. Barendrecht blijft zevende. Jong Sparta komt later op de dag in actie tegen UNA.

Derde divisie

In de tweede divisie stond de regioderby tussen Capelle en ASWH op het programma. Op sportpark 't Slot waren de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht uiteindelijk met 3-2 te sterk door goals van Viktor de Blok, Jesper van den Bosch en Peter de Lange.
Namens de thuisploeg had Marvin van der Made zijn team nog wel op voorsprong gezet vanaf elf meter. Ook miste Tim Vincken nog een levensgrote kans op de 2-2, maar voor open doel miste hij. De aansluitingstreffer van Olaf van der Sande in blessuretijd kwam te laat.
SteDoCo wist ook te winnen. Op bezoek in Huizen was de ploeg uit Hoornaar met 2-1 te sterk door goals van Maurice van der Wilt en Joran Schröder. Daardoor stijgt SteDoCo naar de dertiende plaats. ASWH blijft derde en Capelle zakt naar plaats zestien.

Hoofdklasse A

Spijkenisse heeft zaterdag verzuimd om de koppositie over te nemen van Achilles Veen. Op bezoek bij Swift ging het met 3-1 onderuit en daardoor profiteert het niet van de 3-1 nederlaag die de lijstaanvoerder opliep bij Hoek.
RVVH wist wél te winnen en stijgt een plaats op de ranglijst. Door de 2-0 zege bij laagvlieger Sliedrecht staan de Ridderkerkers nu achtste. Smitshoek ging met 3-0 onderuit bij Ajax en bungelt ook nog onderaan.
Zwaluwen kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Ter Leede en zakt daardoor naar de elfde plaats in de hoofdklasse A.