nieuws

Faik na twee goals: 'Beloning voor mezelf'

Vooraf zou Excelsior wellicht hebben getekend voor een punt bij Vitesse, maar na afloop van het duel op zaterdag waren de Kralingers minder blij met een gelijkspel. Op bezoek in Arnhem werd een 2-0 voorsprong weggegeven. Hicham Faik tekende voor beide Rotterdamse treffers. "Het konden drie punten zijn, maar uiteindelijk moet je tevreden zijn", zegt hij.
"Vitesse kwam veel aan de bal en beheerst het positiespel. Dan brengen ze ons in twijfel en weten wij niet waar we moeten lopen. In de tweede helft hebben ze niet veel gecreëerd, maar uiteindelijk geven we het zelf weg", vervolgt Faik, die met Excelsior na de 3-2 zege op Sparta ook in Gelredome niet verliest. "We zijn ondanks de nederlagen altijd hetzelfde blijven doen. Nu komen de punten weer en daar zijn we blij mee."
Na een kwartier had Faik de bal er al twee keer in liggen. Twee keer verraste hij doelman Eloy Room met een afstandsschot. "Na de training blijf ik vaak een balletje schieten en als ik er dan twee maak, dan zie ik dat wel als een beloning voor mezelf. Ik probeer mijn visitekaartje af te geven en dat heb ik vandaag aardig gedaan. Kijken hoe dat volgende week is", aldus Faik tegenover RTV Rijnmond.