nieuws

Zaalsporten: Nipte zege korfballers PKC

Korfbal
Korfbal
De korfballers van PKC/SWKGroep hebben de goede competitiestart in de Korfbal League een passend vervolg kunnen geven. Zaterdag werd in het eigen Papendrecht nipt gewonnen van LDODK/Rinsma uit Gorredijk: 20-19. Negen seconden voor het laatste fluitsignaal maakte Danny den Dunnen het winnende doelpunt namens de thuisploeg. Daardoor blijft PKC gedeeld aan kop.
Waterpolo

In de eredivisie van het waterpolo zijn de mannen van ZPB H&L Productions in een bloedstollend spannende slotfase gelijkgespeeld tegen koploper UZSC uit Utrecht. In het Inge de Bruijn Sportfondsenbad gaven de Barendrechters een 7-5 voorsprong weg. ZPB maakte nog 8-7, maar uiteindelijk wisten de bezoekers uit Utrecht alsnog gelijk te maken: 8-8. Het team staat nu vierde op de ranglijst met negentien punten. Hekkensluiter ZVVS uit Vlaardingen ging hard onderuit (20-5) bij Widex GZC Donk.
Ook de waterpolosters van ZPB boekten geen overwinning. Op bezoek in Gouda werd met 15-5 verloren bij Donk en daardoor blijft de ploeg voorlaatste in de eredivisie voor dames. ZPB wist 'slechts' drie punten te verzamelen. Dat zijn er twintig minder dan koploper UZSC.

Basketbal

In de basketbalcompetitie hebben de basketballers van Forward Lease Rotterdam niet weten te winnen. In het Topsportcentrum naast De Kuip moest de formatie van coach Armand Salomon ondanks een 25-14 voorsprong in het eerste kwart het onderspit delven tegen Landstede Basketbal. De bezoekers uit Zwolle waren met 71-86 te sterk voor de Rotterdammers, die ondanks het verlies nog op de zesde plaats staan met zes punten.

Handbal

HARO Rotterdam heeft een forse nederlaag geleden op bezoek bij Venlo/Swift. De handballers van coach Miki Zornic waren kansloos in Limburg: 35-21. HARO is nog altijd hekkensluiter met slechts twee punten.