nieuws

Sparta toont veerkracht tegen Roda JC

Sparta is er niet in geslaagd te winnen van hekkensluiter Roda JC. In eigen huis kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Na ruim vijftig minuten keek Sparta tegen een 2-0 achterstand aan, maar Loris Brogno en Kenneth Dougall redden uiteindelijk een punt voor de ploeg van trainer Alex Pastoor. Daardoor blijft Sparta negende in de eredivisie.
De eerste helft op Het Kasteel was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden, maar onder andere Thomas Verhaar en Stijn Spierings hadden het vizier niet op scherp staan. De treffer van de bezoekers uit Kerkrade op slag van rust kwam dan ook uit de lucht vallen. Het was aanvoerder Chris Kum die in de extra tijd binnen kopte: 0-1.
Ook vlak na de thee kreeg Sparta een tegenslag te verwerken. Na slordig balverlies van Rick van Drongelen kon Abdul Ajagun zijn ploeggenoot Nestoras Mytides bedienen, waarna de Cypriotische aanvaller Sparta-doelman Kortsmit passeerde: 0-2. Na de tweede tegentreffer moest Pastoor iets forceren en dus bracht hij de op de bank beginnende clubtopscorer Loris Brogno en debutant Mathias Pogba.

'Gouden' wissels

Met de twee aanvallers als invaller binnen de lijnen wist de thuisploeg direct gevaarlijk te worden. Sterker nog: al na één minuut leverde het de aansluitingstreffer op. Mede dankzij goed terugkoppen van Pogba kwam de bal voor de voeten van Brogno, die uiteindelijk in tweede instantie met een fraai schot Roda-keeper Benjamin van Leer kansloot liet: 1-2.
Sparta bleef vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. De promovendus maakte ook het meeste aanspraak op een goal, want onder andere Craig Goodwin en Brogno namen het Limburgse doel onder vuur. Uiteindelijk was het Kenneth Dougall die het verlossende doelpunt maakte. Na een fraai hakje van Brogno plaatste de Australiër de bal in de linkerhoek.
In de slotfase waren zowel Sparta als Roda JC nog dichtbij een winnende treffer. Zo werd een vrije trap van Mart Dijkstra knap gered door Van Leer, maar aan de andere kant raakte Ajagun in de tegenstoot de paal. Ook wist Sherel Floranus de bal namens Sparta nog van de lijn te halen, waardoor het uiteindelijk gelijk bleef in Rotterdam-West.

Scoreverloop

0-1 45' Kum
0-2 50' Mytides
1-2 64' Brogno
2-2 81' Dougall

Opstelling Sparta

Kortsmit; Floranus, Van Drongelen, Breuer, Vriends (46' Van Moorsel); Dougall, Spierings, Dijkstra; Verhaar (63' Brogno), El Azzouzi (63' Pogba) en Goodwin.