nieuws

Feyenoord in extremis naast FC Utrecht: 3-3

Feyenoord heeft in de uitwedstrijd bij FC Utrecht in blessuretijd een gelijkspel uit het vuur gesleept. Op bezoek in de Domstad wisten de Rotterdammers na een bloedstollend spannende slotfase uiteindelijk via Michiel Kramer nog op gelijke hoogte te komen: 3-3. Ondanks het puntverlies blijft Feyenoord op doelsaldo koploper in de eredivisie.
De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord leverde een spectaculaire beginfase op. Al in de tweede minuut was het raak voor de thuisploeg, nadat Sébastien Haller de bal vrij kon ontvangen door matig verdedigen van Miquel Nelom schoot de Fransman binnen. Lang had Feyenoord echter niet nodig om weer op gelijke hoogte te komen. Dirk Kuyt profiteerde optimaal van een afgeketste voorzet van Rick Karsdorp: 1-1.Ondanks de snelle gelijkmaker kreeg Feyenoord het moeilijker in Utrecht. De Rotterdammers kwamen niet aan voetballen toe en zagen toe hoe FC Utrecht bijna de leiding nam, maar Haller wist zijn voet net niet tegen de bal te krijgen op aangeven van Rihairo Zivkovic. Aan de andere kant wist Feyenoord geen enkele keer gevaarlijk te worden voor het doel van Robbin Ruiter.
Ook aan de tweede helft begonnen de bezoekers uit de havenstad niet goed. Slordig uitverdedigen van Eljero Elia bracht Sofyan Amrabat in stelling om uit te halen en zijn schot werd niet goed verwerkt door Feyenoord-keeper Brad Jones, waarna Giovanni Troupée de bal voor zijn voeten kreeg en de rebound wist te benutten: 2-1.

Feyenoord wist in de jacht naar de gelijkmaker de druk naarmate de tweede helft vorderde op te voeren, maar alle voorzetten van Rotterdamse makelij wisten onder andere spits Nicolai Jørgensen niet te bereiken. De betere mogelijkheden waren voor FC Utrecht, zo schoot Nacer Barazite in kansrijke positie recht in de handen van Jones.
Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het wel raak. Na een snelle uitbraak van de thuisploeg wist Jones twee pogingen van Yassin Ayoub nog te keren, maar uiteindelijk prikte Haller in derde instantie binnen. Na de 3-1 leek het gedaan in Stadion Galgenwaard. Toch wist Feyenoord een slotoffensief te creëren, want door de lange blessurebehandeling voor Ruiter bedroeg de extra tijd liefst negen minuten.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd viel de aansluitingstreffer. Na een prima combinatie tussen Kuyt en invaller Bilal Basacikoglu werd Jørgensen bediend, die met het nodige geluk de bal in het net wist te krijgen. Uiteindelijk viel in de negende minuut van de blessuretijd zelfs de gelijkmaker nog. Het was pinchhitter Michiel Kramer die van dichtbij binnen kopte uit een hoekschop: 3-3.